День поля в АОПП Великосорочинське, Полтавська область

27 серпня 2021 року в АОПП "Великосорочинське", с. Великі Сорочинці, Полтавська обл. відбувся день поля.

За організації нашого дистриб'ютора ТОВ Агросвіт-А в особі Пілата Володимира Петровича компанії Вітерра Сід та Corteva Agriscience представили свої гібриди соняшника та кукурудзи, а також системи захисту рослин в умовах Полтавської області.

Напередодні вечером пройшов інтенсивний дощ, але це не завадило зібратися близко 40 представникам агропідприємств регіону. Захід відкрив голова АОПП Великосорочинське Харченко Михайло Іванович, який представив своє підприємство, розповів про основні технологічні аспекти вирощування основних культур, і яке вже багато років велику увагу приділяє організації демонстраційних полігонів, щодо вивчення нових продуктів.

ТОВ Вітерра Сід окрім базової основної інформації про компанії розпочала з презентації нових сортів озимої пшениці, які рекомендуються до вирощування в цьому регіоні. Слід звернути увагу на напів-інтенсивні ультраранні безості сорти Фелікс та Катаріна (напівкарликовий тип), які найбільш ефективно використовують весняну вологу. Також інтенсивний середньоранній сорт Атлон виділяється дуже високим вмістом білка - понад 15%, до речі в цьому господарстві сорт Атлон висівався і показав високу продуктивність на рівні 7,4 т/га, що більш ніж на 1,4 т/га більше порівняно з пізньостиглою формою озимої пшениці. Спеціалісти Corteva акцентували на рекомендаціях щодо хімічного захисту до кожної культури.

Далі було представлено декілька гібридів соняшника: Велко, Алекса СУ, Драйвер КЛ, Сантек ХО КЛ, Параізо 100КЛ Плюс, Сюрприз КЛП та Маркіза КЛ. Всі гібриди знаходяться в гарному стані, тож ж очікуємо на результати 2021.

По кукурудзі учасники семінару мали змогу ознайомитися з повним портфоліо компанії від ФАО 220 до 410, де виділялись гібриди Тоначія ФАО 220, Зупорто ФАО 280, ЗУМ 305 ФАО 330, ОССК 396 ФАО 380 та ЗУМ 405. До речі в господарстві на товарних посівах висіяні гібриди Зураунд та Зупорто, і за словами агронома мають дуже гарні перспективи на достойну врожайність, не зважаючи на тривалий посушливий період, який мав негативний вплив на вегетацію кукурудзи в регіоні.

Дякуємо організаторам та всім учасникам дня поля за проведену плідну роботу та активне спілкування!

VS1
VS10
VS11
VS12
VS13
VS14
VS15
VS16
VS17
VS18
VS19
VS2
VS20
VS21
VS22
VS23
VS24
VS25
VS26
VS27
VS3
VS4
VS5
VS6
VS7
VS8
VS9