ФГ Грига, день поля на Полтавщині 30.06.2023

Шановні друзі!

Продовжується серія семінарів на демонстраційних полігонах озимої пшениці. Сьогодні ми в Полтавській обл. на базі насіннєвого господарства ФГ Грига, серед учасників більше 95 аграріїв регіону. І навіть дощ не завадив успішно провести цей важливий захід. Традиційно на демо представлена широка лінійка сортів іноземної селекції від провідних компанії.

Цьогоріч погодні умови складалися вкрай сприятливо для формування високої продуктивності пшениці на рівні 8-10 т/га. Хоча весь травень був сухий, останніми днями спостерігалася дощова (80 мм за червень) та вітряна погода. Тому, всі сорти знаходяться під впливом важливого "краш-тесту" на стійкість до вилягання. Бо від цього напряму залежать швидкість і ефективність роботи комбайнів, втрати при збиранні та якість зерна. Сорти від Вітерра Сід проявили себе з найсильнішої сторони - Фелікс, Катаріна, Атлон, Трубліон та Центуріон не мали жодних натяків щодо вилягання. Що в принципі є їх додатковою перевагою в такі вологі роки. Іншою стороною для вивчення та аналізу в таких умовах розвитку була реакція сортів на поширення хвороб.

Очікуємо на результати врожайності, данні обіцяють бути цікавими на основі яких агрономам буде простіше та більш впевнено підбирати сорти на товарні посіви до своїх господарств.

Дякуємо аграріям за активність та партнерам за чудову організацію!

До зустрічі на полях!

Gr1
Gr10
Gr11
Gr2
Gr3
Gr4
Gr5
Gr6
Gr7
Gr8
Gr9
Gr12
Gr13
Gr14
Gr15
Gr16