Горох



Технологія вирощування гороху проста, однак велике значення має місце і час посіву, кліматичні умови, стан грунту і подальший догляд.

Культура схильна до деяких захворювань і атак шкідників, тому важлива своєчасна профілактика.

Рекомендована фахівцями технологія вирощування гороху дозволить отримати очікуваний врожай, а також мати гарний прибуток після його реалізації. Але при цьому слід дотримуватися норм і правил посадки.

Продуктивність гороху оцінюється високо, якщо при догляді за рослиною враховувати його сортові та біологічні особливості.

Горох вважається однією з найдавніших овочевих культур. Доведено, що його використовували в їжу більше 20 тисяч років тому. Рослину почали культивувати в країнах Середземномор'я, потім вона поширилася по всьому світу. Найбільша популярність до нього прийшла в XVIII столітті, тоді почалося вирощування гороху в промислових масштабах.

Коренева система культури стрижнева, досягає півтора метрів. Стебло розвивається до метра в довжину.

Горох - це однорічна яра культура. До основних етапів його розвитку відносять:

  • сходи;
  • період бутонізації;
  • цвітіння;
  • дозрівання плодів.

Вегетація займає від 2 до 4,5 місяців. Вона залежить від сортової приналежності, умов вирощування та інших факторів. В перший період горох розвивається повільно, тому велике значення має боротьба з бур'янами. Інтенсивне зростання починається з моменту цвітіння і триває до дозрівання. Тривалість цвітіння залежить від кліматичних умов. При нормальній вологості вона становить 2-4 тижні, а в умовах посухи - до 8 днів.

Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support