Озимий ячмінь


Новинка
Удосконалено, щоб бути найкращим
Новинка
Заряджений на максимум
Для інтенсивного вирощування

Одна з найпопулярніших зернових культур - озимий ячмінь. Цей цінний представник злакових відрізняється досить високою стійкістю до несприятливих умов, а також володіє високими поживними показниками.

Озимий ячмінь - однорічний злак, що у висоту зазвичай досягає 90 см. Його колоски можуть бути чотири- або шестигранними. Вони збираються в кисті, кількість яких не перевершує трьох штук.

Незважаючи на стійкість рослини до заморозків, правильна технологія посіву озимого ячменю жорстко зав'язана на термінах, порушення яких веде до загибелі більшої частини врожаю. Є певні терміни посіву озимого ячменю, які жодному разі не повинні порушуватися. Виникає питання: коли краще сіяти озимий ячмінь? Як правило, це дата з 1 по 20 жовтня. Якщо ж осінь видалася дуже довгою і теплою, можна виконати посів на початку грудня. Орієнтуватися треба завжди на кліматичні особливості регіону вирощування.

В землі культура повинна встигнути закріпитися і почати проростати. У сприятливих умовах і при правильному посіві зерно озимого ячменю може проростати при температурі від +1 до +4 градусів. Асиміляція зазвичай починається при показнику від +5 градусів, а перші сходи навесні фіксуються при температурі від +15.

Основна мета вирощування цієї культури - використання у вигляді крупи для каш, у виробництві кондитерських хлібобулочних виробів, а також пива. У цій культурі відзначається високий вміст білка, завдяки чому вона вважається дуже корисною. Також ячмінь містить вітаміни В5 і В6, калій, магній і марганець, тому продукти на його основі рекомендовані людям, що піклуються про своє здоров'я.

Вегетаційний період озимого ячменю ділиться на наступні етапи:

  • сходи;
  • кущіння;
  • вихід в трубку;
  • цвітіння.

Також в зерна є кілька ступенів зрілості: молочна, воскова і повна. Тільки на останньому етапі можна збирати сформовані колоски.

Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support