Соя
Соя - цінна харчова та кормова культура, що нерідко використовується в якості сировини для промислового виробництва. Рослина популярна завдяки корисним властивостям і високій врожайності.
Це однорічна бобова культура. Висота стебла рослини досягає 15-120 см. Головний корінь стрижнево-мочковатої кореневої системи проникає на глибину 2 м.
Серед основних переваг сої варто виділити:
- високі показники врожайності;
- виростання на будь-якому типі грунту;
- значний відсоток вмісту рослинного білка в плодах.
Застосування бобів сої
Плоди сої досить часто використовують в процесі приготування різних страв (котлет, сирів, супів, сосисок). З насіння цієї бобової культури виготовляють борошно і вичавлюють олію. Рослина також є живильним і корисним кормом, яким люблять ласувати сільськогосподарські тварини.
Особливості вирощування сої
Щоб культура порадувала хорошим врожаєм, а сходи не були схильні до різних захворювань і ураження шкідниками, важливо створити сприятливі умови для її росту і розвитку.
Соя належить до категорії світлолюбних культур, тому так важливо підібрати добре освітлену ділянку для її вирощування. В іншому випадку через погане освітлення стебла разом з черешками будуть подовжуватися.
У період цвітіння культура особливо вимоглива до температурного режиму. Відповідно до технології вирощування сої, найбільш підходящою в цей час вважається температура + 21 ... + 22 °С.
JoomShopping Download & Support