Соя



Соя - цінна харчова та кормова культура, що нерідко використовується в якості сировини для промислового виробництва. Рослина популярна завдяки корисним властивостям і високій врожайності.

Це однорічна бобова культура. Висота стебла рослини досягає 15-120 см. Головний корінь стрижнево-мочковатої кореневої системи проникає на глибину 2 м.

Серед основних переваг сої варто виділити:

  • високі показники врожайності;
  • виростання на будь-якому типі грунту;
  • значний відсоток вмісту рослинного білка в плодах.

Застосування бобів сої

Плоди сої досить часто використовують в процесі приготування різних страв (котлет, сирів, супів, сосисок). З насіння цієї бобової культури виготовляють борошно і вичавлюють олію. Рослина також є живильним і корисним кормом, яким люблять ласувати сільськогосподарські тварини.

Особливості вирощування сої

Щоб культура порадувала хорошим врожаєм, а сходи не були схильні до різних захворювань і ураження шкідниками, важливо створити сприятливі умови для її росту і розвитку.

Соя належить до категорії світлолюбних культур, тому так важливо підібрати добре освітлену ділянку для її вирощування. В іншому випадку через погане освітлення стебла разом з черешками будуть подовжуватися.

У період цвітіння культура особливо вимоглива до температурного режиму. Відповідно до технології вирощування сої, найбільш підходящою в цей час вважається температура + 21 ... + 22 °С.

Copyright MAXXmarketing GmbH
JoomShopping Download & Support